Project

Kinderen mobiel met speciale routes en bewegwijzering

Kinderen mobiel met speciale routes en bewegwijzering In de Rotterdamse wijk Pendrecht zijn acht kinderroutes geopend. Langs de routes staat door ipv Delft ontworpen bewegwijzering. Betonnen driehoeken met waterdieren wijzen de weg en rode stalen draadhekken en -figuren attenderen de kinderen op gevaarlijke situaties.  

Kinderen mobiel met speciale routes en bewegwijzering


Maakt kinderen mobiel


De acht routes maken deel uit van de wijkbrede Kindercampus, een kindvriendelijke leef- en leeromgeving in de voormalige probleemwijk. Gemeente Rotterdam stippelde de routes uit die samen scholen, speelplaatsen, naschoolse opvang en woongebouwen verbinden. Zo kunnen kinderen zich veilig door de wijk bewegen, wat bij kan dragen aan de sociale cohesie in de wijk maar ook aan de zelfstandigheid en aan de beweging van de kinderen.

Waterdieren wijzen de weg


Ipv Delft ontwierp de bewegwijzering voor deze routes en dacht mee
over verdere verbetering van de \"bewegwijzering_vib.jpg\"verkeersveiligheid in de wijk. Het ontwerpbureau ontwierp verschillende symbolen van waterdieren zoals een schilpad, krokodil en dolfijn. De basisschoolleerlingen kozen vervolgens zelf een symbool voor de route van hun huis naar school. Begin- en eindpunt van alle routes zijn gemarkeerd met levensgrote waterdieren.

Spelenderwegwijs


De bewegwijzering bestaat uit driehoekige, antracietkleurige betonnen elementen die om de 35 tot 50 meter in de bestrating zijn opgenomen. Gekleurde iconen van waterdieren wijzen in de richting van zowel begin- als eindpunt van de route. Op het begin/eindpunt van elke route staat een levensgrote, al dan niet bespeelbare versie van het waterdier. Het middelpunt van alle routes ligt op Plein 1953 en wordt gemarkeerd met een grote walvis.

Attentieverhogende middelen


Verder ontwierp het Delftse bureau knalrode, stalen draadfiguren van twee meter hoog en rode hekwerken. Deze zijn geplaatst bij drie kruispunten op de routes en moeten zowel automobilisten als kinderen attenderen op de oversteekplekken en gevaarlijke kruispunten. Tot slot bedacht ipv Delft rode, zogenaamde attentieverhogende belijning op de trottoirs, die de kinderen verder helpt zich veilig door de wijk te bewegen. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven