Project

Binnenkort meer helikoptervluchten naar de Noordzee?

Als het aan Den Helder Airport ligt, wordt het aantal helikoptervluchten naar windmolenparken in de Noordzee binnenkort flink uitgebreid. De luchthaven heeft een plan gepresenteerd om het aantal helikopterspots langs de kust uit te breiden. Er worden nu nog partners gezocht om samen een consortium mee op te richten, laat een woordvoerder weten.

In de plannen staat dat Den Helder Airport in een consortium start- en landingsbanen voor helikopters op meerdere locaties langs de kust wil exploiteren. De luchthaven is momenteel in gesprek met meerdere partijen om hiervoor een consortium op te richten. "Over het algemeen wordt er positief op de plannen gereageerd", aldus de woordvoerder.


In de plannen Den Helder Airport moeten vanuit onder meer Zeeland, Eemshaven en IJmuiden dagelijks vluchten naar windmolenparken in zowel het Nederlandse als het Duitse deel van de Noordzee vertrekken. Voor de extra vluchten wordt gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur. De aansturing van de vluchten gebeurt vanuit Den Helder. 


Vanwege de fluctuerende olie- en gasprijzen en het overheidsbeleid, verwacht Den Helder Airport dat de vraag naar windenergie van de Noordzee zich de komende jaren blijft ontwikkelen. Directeur Conny van den Hoff van Den Helder Airport: “Niet alleen voor de aanleg van windparken in zee, maar ook voor onderhoud en bevoorrading zullen helikoptervluchten in de toekomst nodig zijn.”


Deel dit artikel