Project

Zinnenprikkelende tuin bij verzorgingstehuis

In de Noorse gemeente Lier is recent een verzorgingstehuis geopend waarbij het gebouw deel uitmaakt van een glooiend landschap. Het ontwerp van de buitenruimte sluit hier naadloos op aan.

Norconsult Solem Architektur ontwierp een zintuigentuin met meer dan honderd verschillende planten en gewassen. Een combinatie van vloeiende en lineaire elementen kenmerkt het speelse ontwerp, waarbij het rechthoekige gebouw en de heuvelachtige omgeving een sterke eenheid vormen.


CorTen staal en hout

In de tuin is meubilair van Streetlife geplaatst, waaronder een acht meter lange bank die de overgang van de tuin naar de glooiende omgeving begrenst. Het hart van de tuin wordt gemarkeerd door een boomeiland met geïntegreerde zittingen. In het meubilair wordt CorTen staal gecombineerd met hout, wat zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Door de toevoeging van verschillende zitelementen wordt de tuin van het verzorgingstehuis een sociale ontmoetingsplaats.



Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel