Project

Deelautodienst Buurauto wil Nederland veroveren

Met het winnen van de Smart Mobility Challenge 2017 won het project Buurauto+ €40.000 euro. Met dit bedrag wil de deelautodienst graag uitbreiden als sociale autodeeldienst, waarmee ook eenzame ouderen mobieler worden. Op dit moment is het deelautoproject al actief in de gemeenten Amersfoort, Rotterdam en Breda.

Het winnen van de Smart Mobility Challenge 2017 is volgens Van der Woerd een stimulans om het project uit te breiden. “We zijn al in gesprek voor uitbreiding in Groningen, Hilversum, Amsterdam, Den Haag en de vijf grote steden in Noord-Brabant”, vertelt Alex van der Woerd van Buurauto We zullen het project Buurauto+- gaan testen in de praktijk.

Elektrisch 

Buurauto+ is een project waarbij gebruik wordt gemaakt van een elektrische deelauto, die bestuurd wordt door een vrijwilliger. “Dit is anders dan bij het vergelijkbare project AutoMaatje van de ANWB, waarbij een eigen auto van een vrijwilliger gebruikt wordt. Bij Buurauto is zowel de passagier als ook de bestuurder van de auto te gast.”

Weinig concurrentie

Hoewel Buurauto en Automaatje soortgelijke projecten zijn, veroorzaakt dit volgens Van der Woerd weinig concurrentie: “De gebieden waarin beide projecten uitgevoerd worden, overlappen elkaar lang niet overal”, vertelt hij. “Zo voeren wij het komende half jaar pilot uit in Amersfoort, waar AutoMaatje bijvoorbeeld helemaal niet te vinden is. In die zin hebben we beiden de mogelijkheid om ons project te ontwikkelen, zonder dat we elkaar daar voortdurend bij voor de voeten lopen.”


Lees ook: 17e gemeente doet mee aan ANWB-project AutoMaatje

 

Deel dit artikel