Project

Veilig verkeer met Dick Bruna Borden

Veilig verkeer met Dick Bruna Borden In het kader van de nieuwe werkwijze ‘Een veilige straat’ heeft de gemeente Houten materiaal van Dick Bruna aangeschaft. Het matieriaal moet automobilisten attenderen op de gevaren van te snel rijden in de wijk.

Veilig verkeer met Dick Bruna Borden

De scholen zijn weer begonnen


Tijdens de campagne ‘De Scholen zijn weer begonnen’ is op dinsdag 28 augustus in de Fluweelmos in de gemeente Houten materiaal in gebruik genomen om het verkeersgedrag van weggebruikers te beïnvloeden. Regelmatig geven bewoners bij de gemeente Houten aan dat er bij hen in de straat of buurt te hard wordt gereden. Om deze klachten op te lossen heeft de gemeente Houten de werkwijze ‘Een veilige straat’ ontwikkeld. Het materiaal bestaat uit vrolijke silhouetborden met verschillende uitingen van Nijntje-tekenaar Dick Bruna, die zowel neergezet als opgehangen kunnen worden. Hiermee worden  automobilisten op een ludieke manier gewezen op hun gedrag en de aanwezigheid van spelende kinderen in de straat. Het materiaal is ontwikkelt door GreenLight Company b.v. uit Den Haag, dat ook lespakketten voor scholen beschikbaar heeft.
 

Verleiden in het verkeer met Dick Bruna-beelden


Ze worden als het ware door middel van de borden verleid goed verkeersgedrag te vertonen. Niet alleen automobilisten worden gewezen op hun gedrag in het verkeer, ook de kinderen maken spelenderwijs kennis met de regels en gevaren in het verkeer. Marcel Tjin, eigenaar GreenLight Company en initiatiefnemer van Leer in het Verkeer: “De Dick Bruna borden worden voor een bepaalde periode in een straat opgehangen, daarna worden de borden naar een andere straat verplaatst. Door het rouleren van de borden blijft de attentiewaarde hoog. De eerste borden zijn geplaatst in de Fluweelmos in de gemeente Houten. In deze straat heeft de gemeente de nieuwe werkwijze ‘Een veilige straat’ als eerste toegepast. Wij zijn ontzettend trots dat de gemeente Houten dit initiatief heeft genomen en zo de woonwijken een stuk veiliger maakt. Wij hopen dat nog veel gemeentes zullen volgen”.

 
Over GreenLight Company b.v.


GreenLight Company vertaalt ideeën en concepten naar concrete producten en diensten op het gebied van verkeersveiligheid en (buiten) meubilair. Het verkeerseducatief concept ‘Leer in het Verkeer’ is hier een voorbeeld van.

Kijk voor meer informatie op www.leerinhetverkeer.nl.
 

Terug naar overzicht projecten >>>

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven