Project

Beruchte ongelukkenbocht voorzien van glasbolreflectoren

In de lange, flauwe bocht bij knooppunt Rijnsweerd, die de A28 met de A27 verbindt, komen regelmatig ongelukken voor. Om daar korte metten mee te maken, zijn begin mei in ‘de Varkensbocht’ zo’n 200 glasbolreflectoren geplaatst. Die moeten de bocht beter verlichten.

De glasbolreflectoren zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en hebben een druksterkte van maar liefst 80 ton. Daarmee zijn het ‘s werelds sterkste glasbolreflectoren, aldus leverancier Van Wylick Wegdek-reflectoren BV.

Led was niet sterk genoeg

In het verleden is al eens geprobeerd om de bocht veiliger te maken met ledverlichting. “Deze leds hebben het niet lang vol gehouden en zijn inmiddels allen defect. Vandaar dat wij Rijkswaterstaat gecontacteerd hebben om de bocht te voorzien van glasbolreflectoren”, vertelt Chris van Wylick. De reflectoren zijn geplaatst op een hart-op-hart afstand van 2 meter.


”Door de glasbolreflectoren is het verloop van de bocht veel beter te volgen dan voorheen, wat de bocht een stuk veiliger maakt. Daarnaast overleven onze LUX-glasbolreflectoren het asfalt”, voegt Victor van Wylick toe.

Deel dit artikel