Project

App dropt boodschappen in geparkeerde auto

Autoproducent SEAT voert een pilot uit in twee parkeergarages in Barcelona, waarbij automobilisten via een speciale app boodschappen kunnen bestellen en laten afleveren. De pilot met de app ‘Droppit’ loopt zes maanden.

In samenwerking met Saba, een ontwikkelaar van oplossingen voor stedelijke mobiliteit en parkeermanagement, heeft SEAT de app ontwikkeld, vertelt Arvid Mentink namens SEAT. De virtuele supermarkt Deliberry en koeriersdienst Glovo zijn verantwoordelijk voor de bezorging van de pakjes.

Vingerafdruk

In de eerste fase van het project kunnen SEAT-rijders de boodschappen laten afleveren op de beide parkeerterreinen, door de sleutel in de auto te laten zitten terwijl deze geparkeerd staat. Medewerkers van Saba begeleiden de koerier naar de juiste auto en voorzien in de beveiliging.


In de toekomst moet dit proces verandert worden, waarbij via een vingerafdruk toegang tot de auto wordt verleend. “Dat gaat dan via een vingerafdruk van de koerier, waarmee de kofferklep van de auto geopend kan worden. In geval van calamiteiten is dan ook direct duidelijk wie er verantwoordelijk voor was.”

Efficiënt

Omdat virtueel shoppen snel aan terrein wint, ziet SEAT veel potentie voor de toekomst. Tegelijkertijd wordt de aflevering van goederen bij consumenten thuis wordt steeds lastiger, wanneer mensen overdag of ’s avonds niet thuis zijn. “Bovendien bevindt de auto zich vaak dichtbij de eigenaar, waardoor dit een slimme oplossing is om het probleem van afwezigheid op te vangen. Waarmee de efficiency van bezorgdiensten ook verder wordt vergroot”, besluit Mentink.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel