Project

Poort van Amersfoort ingrijpend op de schop

Rotonde ‘De Nieuwe Poort’ in Amersfoort is al jaren onderwerp van gesprek. De verkeersveiligheid is in het geding en kleine maatregelen werken onvoldoende. Onderzoek van Royal HaskoningDHV moet nu aantonen welke toekomstbestendige maatregelen nodig zijn en hoeveel deze gaan kosten.

Daarmee stemde de gemeenteraad afgelopen week in. Op 9 mei presenteerde Royal Haskoning al zes mogelijke oplossingsrichtingen. Daarvan worden er nu twee verder uitgediept. Dit aanvullende onderzoek gaat 350.000 euro kosten. 

 

Hoe lang de onderzoekswerkzaamheden gaan duren is nog onbekend. “Het gaat om ingrijpende maatregelen en een grote investering, dus daar is gedegen onderzoek voor vereist. Als dat gedaan is, besluit de gemeenteraad over de verdere aanpak van de rotonde”, vertelt woordvoerder Iris van Veen. De ‘ingrijpende maatregelen’ zullen in elk geval in de miljoenen lopen

Voortraject

Sinds de opening van de rotonde aan het Eemplein in 2012, zijn zowel de buurt, de verkeersstromen als de verkeersintensiteit gegroeid. Er werden al vaker kleine ‘maatregelen’ genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar die hadden niet het gewenste effect.

 

 

Deel dit artikel