Project

Zeeuwse scholieren participeren in veiligheidscampagne

In een poging om smartphonegebruik op de fiets te reduceren, heeft de provincie Zeeland een nieuwe gedragscampagne gelanceerd: ‘Er gaat meer kapot dan je scherm’.

De campagne richt zich niet alleen op scholieren, maar is ook door hen bedacht en gemaakt. In de campagne vertellen enkele scholieren hun persoonlijke verhalen. Vrijdag werd de campagne afgetrapt door gedeputeerde Harry van der Maas.

 

De campagne ‘Er gaat meer kapot dan je scherm’ is ontwikkeld door 300 jongeren uit het netwerk JouwZeeland, dat de provincie adviseert over allerlei onderwerpen, en het bureau Square Fruit. De jongeren gaven aan bewustwording van de risico’s van telefoongebruik in het verkeer belangrijk te vinden. De campagne moet lokaal herkenbaar zijn en het belangrijkste onderdeel: het moeten persoonlijke échte verhalen zijn.

 

In eerste filmpjes vertellen Wessel (18 jaar) uit Middelburg en Finn (14 jaar) uit Vlissingen hun verhaal, over wat hen overkwam toen ze waren afgeleid door hun mobiel. De video’s zijn te zien op YouTube, Instagram en Snapchat. Daarnaast bestaat de campagne uit bioscoopreclame en posters. Meer informatie en de video’s vindt u op de website.

Deel dit artikel