Project

Stationsomgeving Driebergen-Zeist gaat op de schop

De komende jaren wordt het stationsgebied Driebergen-Zeist volledig vernieuwd. Het stationsgebied wordt zo een compacte ov-knoop, waar het verkeer kan doorstromen. Files bij de spoorovergang, overvolle fietsenstallingen en een tekort aan parkeerplekken zijn dan verleden tijd. Daarvoor wordt halverwege juni begonnen met het verplaatsen van fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

Aan de zuidzijde van station Driebergen-Zeist sluiten de huidige fietsenstallingen. Per 16 juni opent er een vervangende fietsenstalling op kantoor Vierdaelen aan Stationsweg 1. De P+R-locaties aan de Odijkerweg en de Hoofdstraat worden per 26 juni opgeheven, op diezelfde dag opent de P+R aan de A12. De taxistandplaatsen en de Kiss&Ride-plaatsen worden per 17 juni verplaatst naar de ‘nieuwe’ stationsweg.

Samenwerkende partijen

Project Stationsgebied Driebergen-Zeist is een samenwerkingsverband van ProRail (in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu), provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist en NS. BAM realiseert als hoofdaannemer het nieuwe stationsgebied.

 

Bekijk de informatie over de locaties en de plattegronden van de te sluiten en nieuw geopende fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

 

(Bron: Provincie Utrecht)

Deel dit artikel