Project

Gezond Schoolplein voor Dr. M. van der Hoeveschool in Amersfoort

Voor de Dr. M. van der Hoeveschool in Amersfoort ontwierp Eelco Koppelaar ontwerp & advies een schoolplein met verschillende zones. De school is één van de uitverkorenen voor een Gezond Schoolplein van Jantje Beton.

De Amersfoortse school biedt speciaal onderwijs aan en dit had ook zijn weerslag op de inrichting van het schoolplein. Door verschillende zones te creëren werd zowel voor rustig als actiever spel ruimte gecreëerd. Hierdoor waren verschillende schoolpleinen voor midden- en bovenbouw niet meer nodig.

 

Eén van de jkernwaarden van een Gezond Schoolplein is de aanwezigheid van een buitenklas. Die werd gerealiseerd in de vorm van een soort trubune, die bij spelletjes als tikkertje en verstoppertje ook als buutplaats dient. Multifunctioneel dus!

 

Project in Straatbeeld

In de komende editie van Straatbeeld, die begin november uitkomt, leest u een uitgebreide projectbeschrijving. Deze editie ontvangen? Word dan nu lid en u krijgt het blad automatisch toegestuurd.



Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel