Project

Fietsbrug ook 's avonds een eye-catcher

Een brug die er niet alleen overdag mooi uitziet, maar ook 's avonds het aanzien waard is. Dat kan gezegd worden van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug bij de Maasboulevard in Venlo.  

Fietsbrug ook 's avonds een eye-catcher

Prefab beton


De brug is 77 meter lang en 5,5 meter breed en gemaakt van prefab beton. Het uiterlijk van De Weerdsprong is volgens de ontwerpers, ontwerpbureau ipv Delft, geïnspireerd op het Romeinse verleden van Venlo, Nederlands oudste Romeinse nederzetting. De opengewerkte steunbogen zijn een moderne verwijzing naar de Romeinse boogbrug.

Witte verschijning


De brug vormt overdag strakke witte verschijning met 's avonds verlichte glazen balustrades. Daartoe is de houten handregel voorzien van ledverlichting die zowel het brugdek als de zelfdragende glazen balustrade verlicht. Ieder glaspaneel is individueel verlicht en de verlichting is op afstand regelbaar en dimbaar. Zo kan ieder paneel een andere kleur krijgen en is het bijvoorbeeld mogelijk om de kleuren geleidelijk in elkaar te laten overgaan of om de brug bij feestelijke gelegenheden feestelijk te verlichten. Folie in de glaspanelen zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig wordt verdeeld over het gehele oppervlakte van de panelen. De Weerdsprong maakt deel uit van het grootschalige project Maasboulevard en verbindt de Maasboulevard met het park op de Kop van Weerd. Onder de brug bevindt zich de passantenhaven.
 

Terug naar overzicht projecten >>>

 

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven