Project

Nieuw haventerrein bij Lelystad deels in gebruik

Het haventerrein ‘Flevokust Haven’ bij Lelystad is op 3 april gedeeltelijk in gebruik genomen met het verladen van de eerste containers. Eind 2018 moet het gehele haventerrein van vijf hectare groot gereed zijn voor gebruik.

De nieuwe haven versterkt de regionale economie en biedt daarom volop ruimte om te ondernemen. Flevokust Haven is een compleet nieuwe multimodale binnenhaven met overslagkade en een havengebonden binnendijks bedrijventerrein ten noorden van Lelystad en heeft de potentie een belangrijke schakel te worden in logistiek Nederland.


De haven ligt middenin een groot agrarisch productiegebied waarvoor binnenvaart een prima alternatief voor vervoer over de weg kan zijn. Vervoer over water is schoner en vermindert de filedruk. De haven is geschikt voor op- en overslag van containers, projectlading en stukgoed.

Bouwwerkzaamheden op schema

Nadat ruim een jaar geleden gedeputeerde Appelman het laatste water uit de bouwput pompte, is er hard gewerkt aan het nieuwe haventerrein, de golfbreker en een vaargeul. Ter hoogte van Flevokust Haven is een kruispunt aangelegd op de IJsselmeerdijk. Het nieuwe kruispunt verbindt straks via de IJsselmeerdijk de binnen- en buitendijkse terreinen met elkaar. De komende maanden wordt de terreininrichting afgerond en naar verwachting zal medio 2018 de haven volledige operationeel zijn.


Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven