Project

Gratis fietshelm voor dertienduizend kinderen

De ANWB en de Edwin van der Sar Foundation delen dit schooljaar een gratis fietshelm uit aan dertienduizend Nederlandse schoolkinderen. De helmen worden tijdens verkeerslessen op verschillende scholen in Nederland uitgedeeld.

Met het project 'Veilig Fietsen'willen de ANWB en de van der Sar foundation het aantal verkeersslachtoffers op de fiets verminderen en met name he taantal slachtoffers met hoofd- en hersenletsel beperken. "Door de fietshelm een plek te geven in de verkeerslessen van ANWB Streetwise stimuleren we kinderen een fietshelm te dragen", aldus oud-international Edwin van der Sar, de oprichter van de stichting.
 
In 2017 waren er voor het eerst meer verkeersslachtoffers op de fiets dan in de auto. Er kwamen in dat jaar 206 fietsers om. Van alle fietsers die ernstig gewond raken, heeft bijna een derde hoofd- of hersenletsel.De ANWB is bezig met een onderzoek om het gebruik van fietshelmen in Nederland in kaart te brengen.

‘Veilig fietsen naar school’ start op 3 april 2019 op basisschool OBS Hogenkamp in Doetinchem. Edwin van der Sar, ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen en de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze delen op deze dag aan zoveel mogelijk kinderen op het schoolplein de eerste helmen uit. 

Lees hier meer over het project.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven