Nieuws

Gemeente Rotterdam en BMW Group zoeken testrijders

De gemeente Rotterdam zoekt samen met de BMW Group testrijders die regelmatig in een plug-in hybride van BMW of MINI in de stad rijden. Beide partijen willen zo elektrisch rijden in Rotterdam meer gaan stimuleren.

Voor de pilot Electric City Drive werken de gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit en de BMW Group samen. De pilot moet uiteindelijk zorgen voor een betere luchtkwaliteit van de stad en een vermindering van de CO2-uitstoot. Niet alle automobilisten maken de overstap naar elektrisch rijden mede omdat de auto’s bijvoorbeeld niet voldoen aan de behoeften. De plug-in hybride kan daarin een goede tussenoplossing zijn.

Seintje op het scherm

Door de Electric City Drive app te installeren krijgen bestuurders een seintje op het scherm van hun auto. Hierdoor kunnen ze op het juiste moment overschakelen op elektrisch rijden. De pilot moet voor inzichten zorgen in rij- en laadgedrag van de bestuurders. Met de data kan uiteindelijk beter worden ingespeeld op de behoeften van de automobilisten.

Elektric City Drive is een gezamenlijk project van de gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit en de BMW Group. De pilotperiode duurt in totaal twaalf weken en de deelnemers scoren punten tijdens het project. Door elektrisch te rijden in Rotterdam komen zij hoger op de ranglijst te staan. Deelnemers kunnen onderlinge prestaties met elkaar vergelijken.

Aanmelden

Als u in het bezit bent van een BMW of MINI kunt u zich tot 19 september aanmelden via deze link.

Deel dit artikel