Nieuws

Campus experimenteert met slim fietsen

Snel en eenvoudig van de P+R Reitdiep naar Zernike Campus of elders in de stad Groningen: dat kan voortaan met een Campus Cycle. Op dinsdag 29 mei is een proef met 15 deelfietsen (Campus Cycles) van start gegaan

''Campus Groningen werkt voortdurend aan slimme oplossingen om de Campus zo bereikbaar mogelijk te houden. Wij zijn daarom ook blij dat we deze proef nu samen met Groningen Bereikbaar konden opstarten”, zegt Annet de Vree, community manager van Campus Groningen. Wethouder Paul de Rook: ''We motiveren forenzen om te fietsen. De fiets is een duurzame manier om de spits en hinder door wegwerkzaamheden te mijden en draagt bij aan de bereikbaarheid van Groningen.'' In deze proef plaatst Campus Groningen in samenwerking met Groningen Bereikbaar 15 deelfietsen op P+R Reitdiep voor de duur van een jaar.

Hoe werkt de Campus Cycle?

Deze fietsen kunnen bezoekers, studenten en medewerkers huren om snel en eenvoudig op de Campus te komen vanaf de P+R. Het slot is met de app GoAbout te openen. Gebruikers van de deelfiets krijgen na registratie in de app een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kan de gebruiker een fiets zoeken en het slot ontgrendelen. De fietsen zijn de eerste 10 uur gratis te gebruiken daarna betaalt de gebruiker een bijdrage. De ophaal- en inleverplaats voor de deelfietsen is P+R Reitdiep. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven