Nieuws

Parkeerplekken reserveren via je dashboard

De Amerikaanse mobiliteitsontwikkelaar INRIX en de Nederlandse appontwikkelaar ParkU gaan betalingstransacties in navigatiesystemen integreren. Dat doen ze voor 55 steden in 10 verschillende Europese landen. Met deze samenwerking kunnen voortaan parkeerplaatsen online worden aangeboden, maar ook worden gereserveerd.

De locaties van ParkU worden opgenomen in de parkeeroplossing van INRIX. Dit stelt autofabrikanten in staat om de app in te bouwen in de connected car, waardoor autobestuurders vanuit het dashboard van hun auto een parkeerplaats kunnen opzoeken en betalen in 55 steden door 10 Europese landen heen.

Makkelijker en goedkoper

Dit moet het automobilisten makkelijker maken om een parkeerplaats te vinden in een stad die men niet goed kent. Bovendien kunnen bestuurders vanuit de ParkU-app verschillende parkeerplaatsen vergelijken op basis van beschikbaarheid en prijs. In de app worden niet alleen garages opgenomen, maar ook parkeerplaatsen op eigen terrein.

Snelgroeiende parkeerapp

ParkU bestaat sinds 2013 en is sindsdien een snelgroeiende parkeerapp in Europa. Het bedrijf heeft zijn activiteiten snel ontwikkeld in de DACH-regio en in Nederland met het aanbieden van reserveringsdiensten voor parkeerplaatsen in binnensteden en op luchthavens.

Parkeeropties

De app beschikt naast de filters voor soorten, eigenschappen en prijzen van parkeerplaatsen ook een uitgebreide reeks parkeeropties zoals parkeergarages, parkeren op luchthavens en cruisehavens, P+R-voorzieningen, peer-to-peer parking en nog veel meer. Zo kunnen bestuurders altijd de meest geschikte parkeerplaats vinden.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven