Nieuws

Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat satelliet inzetten

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDO) gaat een satelliet inzetten om de staat van sloten in het verzorgingsgebied van het waterschap te inspecteren.

Het waterschap in Drenthe gaat dit jaar voor het eerst sloten controleren met drones. Het gaat dan om controle op hoe schoon de sloten zijn. In totaal gaat het om achtduizend sloten met een lengte van 2.500 kilometer. 

Najaarschouw 

Eind oktober tot en met half november voert het Waterschap Drents Overijsselse Delta een najaarsschouw uit om de sloten te controleren op begroeiing. De sloten worden per sloot in kleine delen gefotografeerd door de satelliet. De beelden worden daarna softwarematig geanalyseerd. De nieuwe methode moet zowel kosten als tijd besparen. Het waterschap maakt hiervoor gebruik van een bestaande satelliet. Naar eigen zeggen is het waterschap hiermee uniek in Nederland. Andere waterschappen zetten wel drones in om de sloten en waterwegen te controleren, deze stap slaat WDO over. 

Meppel tot Zwolle 

Het verzorgingsgebied van WDODelta in deze regio strekt zich uit van Meppel en Steenwijkerland tot Zwolle en Deventer en omliggende plaatsen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven