Nieuws

Auto's gebruiken om bier koel te houden

Een elektrische auto ter beschikking stellen aan een festival, zodat het stroom gebruikt kan worden om het bier koud te houden. Dat is de toekomst.

AirQon wil dieselaggregaten, die tijdens festivals of evenementen gebruikt worden voor stroomvoorziening, vervangen door duurzame stroom van elektrische auto’s. Het mooiste zou zijn dat de elektrische auto's van bezoekers zijn. Op deze manier wil het bedrijf de CO2-uitstoot terugdringen. Buurauto is partner van dit project. Zij zullen geregeld elektrische auto’s ter beschikking stellen op festivals in Breda. 

Innovatief 

Tijdens de dag van de duurzaamheid, ontving het Bredase projectsubsidie van 80 procent van de begroting van 3,2 miljoen euro vanuit het Europese programma ‘Urban Innovative Actions (UIA)’.

AirQon en Buurauto werken samen met de gemeente Breda, die de subsidieaanvraag deed. Meerdere partijen hebben die aanvraag ondersteund, zoals de Bredase festivals Breda Barst en Ploegendienst. Het komende festivalseizoen is deze opstelling vaker te zien op evenementen in Breda.

Deel dit artikel