Nieuws

Reizigers maken gratis kennis met Hoekse Lijn

Om de opening van het nieuwe deel van de Rotterdamse metrolijn B, oftewel de Hoekse Lijn, luister bij te zetten en reizigers kennis te laten maken met de pas opgeleverde nieuwe verbinding, konden metroreizigers op zaterdag 28 september gratis gebruikmaken van de metro.

“Reizigers staan vandaag centraal. Zij hebben lang moeten wachten. We zijn blij hen nu deze gratis kennismakingsdag te kunnen aanbieden.”, aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET na het openen van de poortjes op het nieuwe metrostation Steendijkpolder. 

Gratis reizen

Op 28 september konden reizigers tussen 12:00 en 20:00 zo lang ze wilden gratis reizen op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven. Reizigers konden instappen op elk station, en uitstappen op elk station behalve Schiedam Centrum. Duizenden reizigers maakten gebruik van de actie, aldus de RET.

Wenfase

Vanaf maandag 30 september is de Hoekse Lijn geopend. Vanaf kan kunnen reizigers de nieuwe metrolijn gebruiken en rijdt de B-lijn tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven. Daarna volgt een periode van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt. De eerste fase is bedoeld als wenfase. Unck: “Ik wil reizigers op het hart drukken dat het de komende maanden samen wennen is. Verwacht niet dat alles meteen vlekkeloos verloopt.” 
 

Deel dit artikel