Nieuws

Start werkzaamheden Fietsroute Plus tussen Groningen en Ten Boer

Tussen Groningen en Ten Boer wordt een Fietsroute Plus aangelegd: een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. De werkzaamheden starten per 1 september.

Tussen Groningen en Ten Boer wordt aan de zuidkant van de Stadsweg een fietspad van 3 meter breed aangelegd. Het fietspad wordt uitgevoerd in beton. 


Voorbereidende werkzaamheden

Er wordt  begonnen met de voorbereidende werkzaamheden aan het deel over de huidige Stadsweg. Het gedeelte van de nieuwe fietsroute langs het Edonbos wordt later aangelegd. Het nieuwe fietspad over de Stadsweg moet eind november klaar zijn.

 

Voor landbouwers wordt op verschillende plaatsen een landbouwpad van versterkte graszoden aangelegd.

 

Fietsroute Plus

Door de aanleg van Fietsroutes Plus moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot vijftien kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto.

 

De Fietsroute Plus Groningen-Ten Boer is een van de zes Fietsroutes Plus die in de provincie Groningen gepland staan. Er liggen al Fietsroutes Plus naar  Zuidhorn en Bedum. Daarnaast komen er nog Fietsroutes Plus naar Winsum, Leek en Haren en mogelijk naar Assen.

Deel dit artikel