Nieuws

Nieuwe perrontunnel station Arnhem open

Een hoogtepunt bij de stationsontwikkeling in Arnhem, zaterdag 2 juli. De nieuwe perrontunnel onder het station wordt dan geopend, waarmee de tijdelijke traverse met hoge trappen verleden tijd wordt. 

Nieuwe perrontunnel station Arnhem open

 


Roltrappen


De 21 meter brede tunnel is nog niet helemaal af en de puntjes worden nog op de 'i' gezet. Toch biedt de tunnel nu al vooruitgang voor de reiziger. Die hoeft immers niet meer over de hoge trappen van de tijdelijke traverse. De perrontunnel bevat straks brede liften voor elk perron en acht roltrappen, waarvan er zaterdag reeds vier in dienst zijn. Ook is de route naar de bus een stuk korter geworden door een directe toegang van perrontunnel naar busplein.

Tunnel


Reizigers gebruiken vanaf zaterdag de tunnel om over te stappen op een andere trein en als toegang van het station. Maar het is tevens het nieuwe station met winkelvoorzieningen, kaartautomaten en vertrekstaten. De tijdelijke traverse die tot zaterdag de toegang naar de perrons vormde, wordt samen met het tijdelijke station afgebroken. Komende maanden  worden steeds meer winkels in de perrontunnel geopend.

Fietsen


Bij de opening van de perrontunnel wordt ook meteen een nieuwe fietsvoorziening geopend voor circa 2200 fietsen. NS Fiets introduceert hier 'eersteklas stallen', een concept waarbij klanten op verschillende manieren hun fiets kunnen stallen. Variërend van eenvoudig tot uitgebreid met een vaste plek en 'vallet parking' waarbij de fiets voor de reiziger wordt weggezet en opgehaald in de stalling.

Winkels


In de tunnel komen net als in het tijdelijke station verschillende winkels. De ah-to-go, Bruna, Smullers en de Broodzaak gaan 2 juli open. Een aantal andere winkels (als de Starbucks, Julia’s en de HEMA) opent waarschijnlijk in het najaar haar deuren. Daarnaast blijven GWK en de Burger King nog even in het tijdelijk station voordat deze ook in het najaar naar de tunnel verhuizen.


OV Terminal


De perrontunnel maakt onderdeel uit van de bouw van de OV Terminal. Ander onderdeel daarvan is de grote stationshal, die uiteindelijk de ingang van het station zal vormen. Ander onderdeel daarvan is de grote stationshal, die uiteindelijk de ingang van het station zal vormen. Alle reizigers die op station Arnhem overstappen van het ene op andere vervoermiddel (trein, stadsbus, streekbus, fiets, auto) maken over enkele jaren gebruik van deze stationshal. Ook de bussen zullen daar vandaan vertrekken. De OV-Terminal wordt berekend op een dagelijkse stroom van 110.000 reizigers. De aanbesteding loopt nog.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel