Nieuws

Provincie Noord-Holland investeert 1,3 miljoen euro in verkeersveiligheid

De provincie Noord-Holland investeert 1,3 miljoen euro in zestien projecten in het basisonderwijs en elf projecten in het voortgezet onderwijs.

In het schooljaar 2019-2020 ontvangen zestien projecten in het basisonderwijs en elf projecten in het voortgezet onderwijs in Noord-Holland een subsidie. Met het project The Battle gaan leerlingen tussen de 12 en 18 jaar in twee teams acterend en improviserend de strijd aan om de titel: Baas in het verkeer! Ze gaan daarbij aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Het interactieve onderdeel ‘Tijdstrijd!’ laat de jongeren zien in welke mate afleiding hun reactietijd beïnvloedt. Zo ervaren zij zelf welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.

Afleiding

De provincie Noord-Holland richt zich naar verkeersveiligheid op de weg zelf ook op voorlichting van juist jongere verkeersdeelnemers. Hiervoor stelt Noord-Holland elk jaar subsidie beschikbaar. Het thema van de projecten dit jaar is 'afleiding', onder andere door telefoongebruik.

Bekijk hier de volledige lijst van deelnemende projecten. 

 


Deel dit artikel