Nieuws

Elektrische auto's steeds populairder bij bedrijven

Steeds meer bedrijven willen overstappen op elektrische auto's voor hun medewerkers. Dat blijkt uit een inventarisatie van de NOS onder de drie grootste leasemaatschappijen van Nederland.

Volgens de VNA (Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen) zijn er vorig jaar dertienduizend elektrische auto's ingekocht door de drie grootste leasemaatschappijen, waar dat vorig jaar nog slechts 3650 exemplaren betrof. In het eerste kwartaal van 2019 kochten de leasemaatschappijen gezamenlijk al 4900 elektrische auto's in.

ABN Amro

De bank gaf al eerder aan volledig over te willen stappen op elektrische auto's. Vanaf juli kunnen medewerkers van ABN Amro alleen nog kiezen voor elektrische leaseauto's. Lees ook dit artikel.


"We willen als werkgever onze zakelijke kilometers gaan verduurzamen", zegt Jules van de Perre, Head of Reward op de HR-afdeling van ABN Amro. De bank juicht daarnaast het gebruik van alternatieve vervoermiddelen toe. "We willen stimuleren dat mensen het ov nemen in plaats van voor een lease-auto te gaan, maar we willen ook kijken naar deelauto's".

Kosten

Volgens leasemaatschappij Leaseplan hoeft de overstap naar elektrische auto's niet per se duurder te zijn voor bedrijven, omdat er een steeds groter aanbod van betaalbare elektrische auto's op de markt is gekomen. ING onderschrijft die conclusie. De gemiddelde prijs voor een elektrische auto is tussen januari 2018 en nu gedaald van 74.000 euro naar 43.000 euro. De gemiddelde prijs voor een auto met een verbrandingsmotor is 36.000 euro. Bovendien geldt voor elektrische auto's een lager bijtellingstarief van 4 procent, tegen 22 procent voor benzine- of dieselwagens. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven