Nieuws

App Eindhoven Airport voorspelt vliegverkeerdrukte

De BurenApp van Eindhoven Airport gaf al informatie over de actuele drukte, maar de app kan nu ook het vliegverkeer van- en naar de luchthaven voorspellen.

Eindhoven Airport houdt omwonenden door middel van de 'BurenApp' op de hoogte over het vliegverkeer. Nieuw is dat de app nu ook het vliegverkeer van- en naar de luchthaven voorspelt, zodat bewoners vantevoren al weten waar ze aan toe zijn. De voorspellingen zijn vanaf 1 december actief. De tool is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en de luchtverkeersleiding van Vliegbasis Eindhoven.  

 

De voorspelling is gebaseerd op de planning van de vluchten, maatschappelijke elementen, de weersverwachting van het KNMI en de protocollen van de luchtverkeersleiding. In eerste instantie laat de voorspelling het vliegverkeer tot het einde van de dag zien, uiteindelijk zal de voorspelling tot 24 uur vooruit een indicatie kunnen geven over de te verwachten vliegdrukte. De ontwikkeling van de voorspelfunctie in de app heeft een half jaar gekost. De app wordt nu maandelijks door 1500 mensen gebruikt, de hoop is dat dit aantal hierdoor zal stijgen. 

 

Bron: www.luchtvaartnieuws.nl.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven