Nieuws

Brabantse bestuurder beloond met nieuwe snelheidsmeter

Noord-Brabant is hard op weg naar een veiliger verkeer. De provincie heeft een snelheidsmeterspaarpot laten ontwikkelen en verscheidende gemeentes in Noord-Brabant gebruiken nu de spaarpot.

De meter zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot terechtkomt voor iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt. Het bedrag in de spaarpot is te allen tijde te zien op het bord. De snelheidsmeter heeft inmiddels in vijf gemeentes gestaan en vanaf woensdag 31 oktober is het de beurt aan Lith. Gedurende 2018 en 2019 zal de spaarpot in verschillende gemeentes in Noord-Brabant te zien zijn.


Het geld dat gespaard wordt door de passerende bestuurders wordt door de gemeente beschikbaar gesteld. In het geval van Lith gaat het gespaarde geld naar de basisschool waar de meter voor staat. Gemeentes kunnen namelijk zelf bepalen waar ze de snelheidsmeter plaatsen. Het doel van de snelheidsmeterspaarpot is dat veilig verkeer binnen de gemeente op een positieve manier wordt gestimuleerd.


De snelheidsspaarpot blijkt een succes, in Helmond werd in totaal 500 euro gespaard door de bestuurders. Het percentage snelheidsovertreders daalde van 64 procent naar 42 procent. Tevens daalde de maximale snelheid die werd gereden van 86 km/uur naar 71 km/uur. Brabant streeft naar nul verkeersdoden. Menselijk gedrag veroorzaakt 90 procent van de verkeersongelukken. Wanneer mensen dus bewuster aan het verkeer deelnemen en zich houden aan de voorgeschreven snelheidslimiet zal dit percentage ongetwijfeld snel dalen.  

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven