Nieuws

Vernieuwde Regiotaxi Utrecht

Vanaf 1 februari 2014 wordt de Regiotaxi Utrecht compleet vernieuwd. De regiotaxi wordt gastvrijer voor reizigers en schoner voor de regio.

Vernieuwde Regiotaxi Utrecht

Gastvrij voor de reiziger


Vanaf 1 februari kunnen reizen online geboekt worden, Wmo-pashouders de taxirit afrekenen door middel van een automatische incasso en reizen hun begeleiders gratis, of tegen een lager tarief, mee. Daarnaast kunnen reizigers een prioriteitsrit reserveren voor bijvoorbeeld een huwelijk of begrafenis en rijden de taxi’s op vrijdag – en zaterdagnacht voortaan tot half twee ’s nachts. Ook komt er een onafhankelijk klachtenmeldpunt, waar reizigers klachten per mail, bij een loket of via de post kwijt kunnen.

Schoner voor de regio


De vernieuwde Regiotaxi wordt niet alleen gastvrijer voor reizigers, maar zal ook het milieu minder belasten. De taxi’s voldoen vanaf 1 februari aan de hoogste milieunorm voor dieselvoertuigen (Euro 6) of rijden op groen gas.

WebsiteOp 23 januari is de vernieuwde website www.regiotaxiutrecht.nl gelanceerd. Op de website vinden klanten alle informatie over Regiotaxi Utrecht en er is een prominente plaats ingeruimd voor het online reserveren van ritten.


31 januari feestelijke startDe start van de vernieuwde Regiotaxi Utrecht wordt feestelijk gevierd. Op vrijdag 31 januari ontvangt BRU-portefeuillehouder Arjen Gerritsen op symbolische wijze de eerste reiziger, bij het gemeentehuis van Nieuwegein.
 

Deel dit artikel