Nieuws

Discover the Edge-Smart Mobility

Technologische ontwikkelingen in de automobielindustrie, het spoorvervoer en de luchtvaart veranderen de manier waarop mensen en goederen van A naar B worden gebracht. Er zijn betere verkeersbeheersystemen op komst. Voertuigen communiceren met elkaar. Gegevens over brandstofverbruik, snelheid en verkeer worden verzameld, geanalyseerd en verspreid. Voertuigen worden autonomer en bieden realtime ondersteuning om kritieke situaties te vermijden.

Als een auto bijvoorbeeld wegglijdt op een ijsplek, waarschuwen netwerksystemen andere voertuigen in realtime. De luchtvaartsector en de spoorwegen digitaliseren steeds meer producten en diensten, en verbinden hun activiteiten en logistiek in netwerken om de efficiëntie te verhogen. In een stedelijke omgeving zorgen navigatietoepassingen en parkeer-apps voor een vlotter verkeer – en ze brengen weggebruikers op tijd naar de plaats waar ze moeten zijn. Al deze toepassingen genereren grote hoeveelheden gegevens.

 

Edge Computing is de gedecentraliseerde verwerking van gegevens die letterlijk aan de rand van het internet worden aangemaakt door IoT-apparaten. Wat kan Rittal Edge voor u betekenen?

 

Bezoek Rittal op de Vakbeurs Mobiliteit: standnummer  2.4.42

Deel dit artikel