Nieuws

Speelveld Soccer44 geplaatst bij Sportclub Enschede

Voetbalvereniging Sportclub Enschede is de eerste plek in Nederland waar het nieuwe speelveld Soccer44 is geplaatst. De aanleg werd mede mogelijk gemaakt door NAC-speler Tim Gilissen die in de jeugd speelde bij Sportclub Enschede. Soccer44 is een product van Yalp.

Speelveld Soccer44 geplaatst bij Sportclub Enschede

 

 

Voetvolley


Bedenker Ton Harleman, voormalig speler bij Sportclub Enschede en FC Twente: “ Het idee van Soccer44 is gebaseerd op het bekende spel voetvolley. De openingen in de boarding geven een extra dimensie aan het spel. Als je de bal door een opening mikt levert het extra punten op. Er zijn allerlei spelvormen mogelijk, bijvoorbeeld een voetvolleyspel waarbij het schieten door de openingen extra punten oplevert.”

Alle spelniveaus


Het Soccer44 veld is toegankelijk voor alle spelniveaus en de drempel voor het spelen van een potje voetbal is laag. Bij Soccer44 is een aantal basisregels van toepassing, maar er is ook alle ruimte voor eigen spelinterpretatie door de trainer of de kinderen zelf. Een mooi voorbeeld van een spelinterpretatie voor de gevorderde voetballer is het maken van specifieke combinaties, om zo extra punten te scoren. Kop de bal bijvoorbeeld drie keer achter elkaar, alvorens de bal over de boarding te spelen. Of speel de bal drie keer met de knie en daarna met de voet naar de andere speelhelft. Zo zit het speelveld boordevol mogelijkheden.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven