Nieuws

Proef met MaaS-app Beamrz in Den Bosch

Bewoners van het Paleiskwartier in Den Bosch kunnen een half jaar gebruikmaken van de MaaS-app van Beamrz. De gemeente ’s-Hertogenbosch, provincie Noord-Brabant, Universiteit Twente, Brabant mobiliteitsnetwerk en het bedrijf Beamrz werken samen om de bewoners van mobiliteit te voorzien.

De bewoners van het Paleiskwartier kunnen een half jaar lang gebruik maken van de Beamrz-app om zo kennis te maken met MaaS. De eerste 2500 aanmeldingen kunnen gebruik maken van de app. Na een half jaar kunnen de overige geinteresseerden de app gebruiken. Met de app kunnen gebruikers diverse modi van transport gebruiken. 

 

Leefbaarheid spoorzone

De proef past binnen het vernieuwende karakter dat de gemeente ’s-Hertogenbosch nastreeft in de Spoorzone. De proef levert kennis op over vormen van vervoer die bijdragen aan bereikbaarheid en leefbaarheid van het Paleiskwartier en de hele Spoorzone, die steeds drukker wordt. Wethouder duurzame mobiliteit Ufuk Kâhya licht dit toe. “Door in te zetten op innovatieve mobiliteitsconcepten kunnen we ons voorbereiden op een duurzame toekomst. Door technologie en gedrag te combineren maken we vervoer slimmer, efficiënter en duurzamer.”

 

Mobiele stad

De proef is onderdeel van het landelijke Innovatieprogramma ‘Mobiele stad’. Provincie Noord-Brabant, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vier andere provincies doen mee aan het programma. Hierin voeren verschillende steden en provincies praktijkexperimenten uit. 

Lees hier ook meer over Beamrz.

Deel dit artikel