Nieuws

Lotta Crok, 'kinder-fietsburgemeester' van Amsterdam

Hoe ziet de stad eruit door de ogen van een kind op de fiets? Lotta Crok, de nieuwste ‘junior fietsburgemeester’ van Amsterdam, helpt deze vraag te beantwoorden.

Katelijne Boerma, de fietsburgemeester van Amsterdam, bedacht afgelopen juni de positie van kinderfietsburgemeester om kinderen beter op hun plaats te laten voelen in de stad.De negenjarige Lotta Crok won een wedstrijd om kinderfietsburgemeester te worden met haar idee om een deelfiets te maken specifiek gericht op kinderen. Haar idee voor een deelfiets voor kinderen is geboren uit haar treinreizen. Meestal is er bij aankomst geen fiets voor haar beschikbaar, zodat ze bij haar vader achterop moet.
 
Crok gaat Boerma adviseren hoe ze Amsterdam veiliger kan maken voor de 125.000 kinderen jonger dan veertien in de stad. Zo wil ze graag een fietspark maken voor kinderen om veilig te kunnen oefenen. Ook zou ze graag zien dat het stadshart verboden gebied voor auto’s wordt. Boerma: “Als je naar de stad kijkt vanuit het perspectief van een kind, maak je de stad ook toegankelijker voor anderen. Als je ontwerpt voor achtjarigen, ontwerp je ook voor tachtigjarigen.”
 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven