Nieuws

Pendelbus houdt binnenstad Utrecht bereikbaar

In veel Nederlandse gemeenten is het een discussiepunt: moeten bussen nou wel door de binnenstad rijden of juist niet? En hoe ga je daarmee om tijdens werkzaamheden? Gemeente Utrecht en Provincie Utrecht kiezen nu voor een tijdelijke pendelbus door het centrum tijdens de werkzaamheden op het Domplein.

Stadsvervoerder U-OV rijdt vanaf zaterdag 4 februari een pendeldienst onder lijnnummer 22, om de zuidkant van het centrum bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden. De reguliere lijn 2 komt vanwege een omleiding namelijk niet meer de gebruikelijke route rijden, waardoor zes haltes worden overgeslagen.

Frequente pendeldienst

De route die de pendelbussen gaan rijden is van tevoren overeengekomen met belangenvereniging ROCOV. Op de route worden busjes met 15 zitplekken en enkele staplaatsen ingezet. De bus rijdt elke 20 minuten op doordeweekse dagen tussen 7.00-20.00 uur, op zaterdag tussen 10.00-12.00 uur en op zon- en feestdagen tussen 11.00-20.00 uur.

 

Vanaf de pendel kan de reiziger ook met een overstap van en naar het centrum op busstation Utrecht CS en Jaarbeurszijde. Voor de dienstregeling van deze tijdelijke pendellijn 22 ga naar de U-OV website of download de routekaart van de pendeldienst.

Actuele discussie

De discussie over de bus in de binnenstad is een actueel dilemma. OV-Magazine vergeleek de aanpak binnen vijf Nederlandse gemeenten.

 

Deel dit artikel