Nieuws

Sweco en Heijmans sluiten verkeersmanagementcontract met Enschede en Almelo

Ingenieursadviesbureau Sweco en Heijmans hebben een contract gesloten met de gemeenten Enschede en Almelo. De twee bedrijven gaan de komende twintig jaar het verkeersmanagement uitvoeren, gestuurd op resultaat: doorstroming als een service.

Aan Sweco en Heijmans is de opdracht gegund om om voor vier keer 5 jaar het verkeersmanagement in de twee gemeenten uit te voeren. Het contract omvat meer dan alleen het leveren van een oplossing, namelijk de prestatie op het verkeersnetwerk.

 

Coen Bresser, senior adviseur Mobiliteit bij Sweco: "Dit contract heeft als doel om te kunnen sturen op resultaat. We mogen hiervoor alle middelen inzetten die wij nodig achten, denk bijvoorbeeld aan slimme aansturing van de 110 verkeerslichten in de omgeving en dynamische verkeersborden. Het enige dat uitgesloten is, zijn veranderingen aan de daadwerkelijke wegen. Dit blijft de verantwoordelijkheid van Enschede en Almelo."

Doorstroming als een Service (DaeS)

DaeS houdt in dat er een intensieve samenwerking gestart wordt tussen Almelo, Enschede, Heijmans en Sweco. In deze samenwerking zijn Sweco en Heijmans verantwoordelijk om het gewenste beleid van de gemeenten om te zetten in daadwerkelijke prestatie op straat. Hiervoor stemmen de bedrijven op voorhand met de opdrachtgever af wat de gewenste prestatie is en het beschikbare budget. Sweco en Heijmans kunnen al hun mogelijkheden en middelen inzetten om deze prestatie te behalen.

 

Hugo Smuling, opdrachtgever mobiliteit gemeente Enschede: "Wat ons betreft is deze vorm van samenwerking de toekomst. Voor ons is het belangrijk dat het resultaat van optimale en effectieve doorstroming wordt behaald. Hoe de partijen dit gaan bereiken, laten we graag aan hun experts over.”

 

 

Deel dit artikel