Nieuws

Applicatie voor deur-tot-deur reizen wint Dutch Mobility Hackathon

Team Smartmobs heeft de derde editie van de Dutch Mobility Hackathon gewonnen met hun idee voor een app waarbij gebruikers zo snel mogelijk van deur tot deur kunnen reizen.

Tijdens de hackathon van 24 uur gingen meer dan 150 deelnemers aan de slag met ideeën rondom de bereikbaarheid van Nederland, nu en in de toekomst. De hackathon was georganiseerd door ANWB, HTM, NS, RET en Volkswagen Pon Financial Services. De hackathon leverde in totaal 16 ideeën op. De vakjury bestond uit Sander Morreau (CIO, ANWB), Rene Theuns (Head of IT, VWPFS), Ahmet Eraslan (Manager Informatievoorziening, RET), Hiske van Mierlo (Hoofd ICT, HTM) en Hessel Dikkers (Directeur IT, NS).

 

Deur tot deur

Het winnende idee van team Smartmobs bestaat uit een applicatie die reizigers in staat stelt zo snel mogelijk van deur-tot-deur te reizen. Gebruikers beginnen met de auto, waarna een slim algoritme aangeeft wanneer het beste overgestapt kan worden op het ov om tijd te winnen. 

 

Ook Dallen, een applicatie waarmee reizigers een beloning krijgen wanneer zij slim reizen, en Pony een app waarmee gebruikers kunnen zien op welk moment zij het best kunnen reizen voor een zo’n hoog mogelijke comfort in het openbaar vervoer en op welke tijden van de dag gebruikers tot wel 30% aan brandstofkosten kunnen besparen door op de ideale tijd weg te gaan, scoorden goed. 

Deel dit artikel