Nieuws

Overstappen van autoverzekering: Waar moet u aan denken?

Wanneer heeft u voor het laatst bekeken, of uw huidige autoverzekering de goedkoopste is? Het komt regelmatig voor, dat autobezitters in geen jaren naar de hoogte van de premie voor hun autoverzekering kijken. Als gevolg hiervan betalen zij op maandbasis structureel te veel voor de verzekering van hun voertuig. Zonde, want het geld wat u had kunnen besparen kwam goed van pas bij de aanschaf van een nieuw voertuig.

In dit artikel beschrijven we, op welke manier u de goedkoopste autoverzekering voor uw voertuig kan vinden. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden.

Overigens is het niet alleen verstandig om naar de premie van uw autoverzekering te kijken. Let bijvoorbeeld ook op mogelijkheden om over te stappen op een goedkopere zorgverzekering, een goedkopere woon- of inboedelverzekering, enzovoorts.

Autoverzekeringen worden in verschillende soorten aangeboden

Voordat u aan het vergelijken van verschillende autoverzekeringen begint, is het belangrijk om de verschillen tussen deze verzekeringen te kennen. Er worden standaard drie soorten autoverzekeringen aangeboden, namelijk: een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk verzekering. In sommige gevallen biedt men een allrisk verzekering aan als een WA-verzekering met volledig casco. De verschillen tussen deze verzekeringen zitten met name in de dekking voor schade aan uw eigen voertuig bij een ongeluk. Schade aan andermans voertuig of schade in de vorm van lichamelijk letsel, worden altijd gedekt door een autoverzekering.

Houd onder meer rekening met uw schadevrije jaren, de waarde van uw auto en de verwachte, resterende levensduur hiervan. Wanneer een auto relatief weinig waard is, kan het vaak niet uit om een allrisk verzekering af te sluiten. Dit geldt niet, wanneer u weinig budget heeft om een nieuwe auto te kunnen kopen na een ongeluk.

Vergelijkingstool voor het vinden van goedkope verzekering

Nadat u een keuze gemaakt heeft tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk verzekering, kunt u verzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op internet vindt u handige vergelijkingstools, die dit heel eenvoudig maken! Vooraf vult u een aantal gegevens in, waarna de vergelijkingstool een aantal verzekeringen voor u op een rijtje zet. Heeft u een goedkope autoverzekering gevonden? Vaak kunt u de verzekering in dat geval rechtstreeks vanuit de vergelijkingstool afsluiten.


Bron: Overstappen.nl/autoverzekering/afsluiten

Deel dit artikel