Nieuws

Jantje Beton start project Aan de slag in de speeltuin

Jantje Beton en het Fonds verstandelijk gehandicapten starten samen het project Aan de slag in de speeltuinen. Het idee is dat mensen met een verstandelijke beperking beheer en onderhoud gaan doen in speeltuinen. Het mes snijdt aan twee kanten.

Met Aan de slag in de speeltuin worden speeltuinen en zorg- en onderwijsinstellingen aan elkaar verbonden om stage- en dagbestedingsplekken te creëren voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor speeltuinen zijn deze extra krachten zeer welkom, omdat ze vaak kampen met een tekort aan vrijwilligers.


Groter gevoel van eigenwaarde

Het project is op die manier op meerdere manieren nuttig. Door de inzet van jongeren met een beperking kunnen meer speeltuinen open blijven, zodat kinderen buiten kunnen blijven spelen. belangrijk, omdat een speeltuin voor kinderen een sociale ontmoetingsplaats in de buurt kan zijn. Voor de jongeren die aan het werk gaan kan hun nieuwe taak ze een groter gevoel van eigenwaarde geven.

 
Het doel is om de komende jaren minimaal 125 speeltuinen te verbinden aan scholen voor speciaal onderwijs of instellingen voor dagbesteding. Hierdoor zouden zeker 875 jongeren met een beperking een werkplek kunnen krijgen in een speeltuin.
 
 
Kijk voor meer informatie op www.aandeslagindespeeltuin.nlDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel