Nieuws

Duizenden Porsches teruggeroepen door parkeerproblemen

Sportwagenfabrikant Porsche roept 337.000 auto’s terug vanwege mogelijk gevaar tijdens het parkeren. De auto’s hebben problemen met de automatische versnellingsbak waardoor ze weg kunnen rollen als de sportwagen geparkeerd staat.

De problemen spelen bij de Cayenne-modellen uit de bouwjaren 2002 tot 2010 en Panamera-modellen uit de bouwjaren 2008 tot 2016. In eerste instantie zouden alleen 100.000 Porsche-voertuigen in Amerika worden teruggeroepen. Porsche Nederland zegt tegen de Nos niet te weten of de terugroepactie ook over auto's in Nederland gaat. In Duitsland worden er zo’n 26.500 modellen teruggeroepen. 

Defect

Het gaat om een ​​mogelijk defect in de verbinding tussen de keuzehendel en de transmissie, wat ertoe kan leiden dat de geselecteerde versnelling niet goed wordt geplaatst, aldus Porsche. De kans bestaat dat de auto wegrolt als het geparkeerd staat. Porsche zoekt vanaf augustus contact met getroffen klanten. Een plastic onderdeel zal worden vervangen in de verbinding tussen keuzehendel en versnellingsbak. Tot die tijd kunnen de auto's blijven rijden, maar de bestuurder moet altijd de parkeerrem aantrekken.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel