Nieuws

Bouw fietsenstalling 'Fietshotel' Tilburg gestart

Donderdag 25 april is gestart met de bouw van het 'Fietsenhotel' aan beide kanten van het spoor in Tilburg. De fietsenstalling moet eind 2021 klaar zijn en plek bieden aan 7.500 fietsen.

De stallingen worden uitgerust met rolbanden, de eerste 24 uur fietsparkeren zijn gratis en er is de mogelijkheid tot kleine fietsreparaties. De fietsenstallingen krijgen twee verdiepingen. Nu komt 42 procent van de treinreizigers in Tilburg met de fiets naar het station, dat moet 50 procent worden, zei Femke Woudstra, directeur NS stations.
 

"Een hele mooie stalling die past bij de gebouwen in de omgeving", zei Wendy de Wild, regiodirecteur van Prorail over het ontwerp. De langwerpige glazen straat tussen LocHal en stalling die zo ontstaat, valt niet bij iedereen in de smaak, omdat het zicht op de treinen zo minder zal worden. Er was een optie om te kiezen voor transparant glas (in plaats van melkglas), dit plan is echter gesneuveld. Ook bij gebruik van transparant glas is het zicht op het treinverkeer geblokkeerd door fietsen. 

 

Deel dit artikel