Nieuws

Rotterdam krijgt tramrestaurant

Dineren op niveau in een rijdende tram, terwijl alle highlights van Rotterdam voorbij komen. Het is binnenkort mogelijk in de havenstad.

De RotterTram gaat volgens planning vanaf 28 juni door Rotterdam rijden. De historische tram 1629, wordt momenteel omgebouwd tot rijdend restaurant met keuken, toilet en 44 plaatsen. In 2,5 uur rijdt de RotterTram straks langs de highlights van de stad, terwijl gasten genieten van een culinair viergangendiner met bijbehorend drankarrangement van meesterkok Ad Janssen. Via www.rottertram.nl is het nu al mogelijk om alvast een tafel te reserveren.

 

Verbouwing

De verbouwing van de historische RET-tram is in volle gang aan de oude tramremise aan de Kootsekade. De tram is helemaal gestript waarbij deuren, ramen en vloer zijn verwijderd. De oude instructietram heeft weer een voordeur gekregen en de bekabeling is aangelegd. Komende weken komt de nieuwe vloer erin, wordt er geschilderd en wordt het op maat gemaakte meubilair geleverd. Ook komt er een omvormer onder de tram, die de stroom van de bovenleiding omzet naar bruikbare stroom voor de voorzieningen aan boord zoals o.a. de verlichting en keukenapparatuur. De keuken, het toilet en het meubilair worden geplaatst en ook de buitenkant van de tram wordt geschilderd.

Initiatiefnemer

De tram rijdt straks vijf dagen per week. Suzanne Knegt is de initiatiefnemer. De Rotterdamse heeft jarenlang als marketing adviseur voor het Rotterdamse openbaar vervoersbedrijf RET gewerkt, en wil haar Rotterdamse trots met zoveel mogelijk mensen delen.

Deel dit artikel