Nieuws

150 lege stoelen herdenken verkeersslachtoffers in Tilburg

Door middel van 150 lege stoelen op het Pieter Vreedeplein in Tilburg wil de provincie Noord-Brabant en de Brabantse verkeersveiligheidspartners aandacht vragen voor veilig verkeer.

Op zaterdag 28 september staan honderdvijftig lege stoelen op het Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg. Elke lege stoel staat symbool voor een verkeersslachtoffer in de provincie in het afgelopen jaar. 

Lege stoel

Met de actie 'De lege stoel' vragen de brabandste verkeersveiligheidspartners aandacht voor veiliger verkeer. De bijeenkomst zal om 13:00 worden geopoend door gedeputeerde Renze Bergsma van de provincie Noord-Brabant en wethouder Mario Jacobs (slimme, veilige en duurzame mobiliteit) van de gemeente Tilburg. De stoelen blijven nog tot 17:00 staan. Leden van het Team Verkeersveiligheid Noord-Brabant zijn aanwezig en gaan in gesprek met voorbijgangers.

Stijging verkeersdoden

In 2018 is het aantal verkeersdoden ook in Brabant gestegen. In Brabant vielen 52 maar slachtoffers dan een jaar ervoor. Door de lege stoelen moet de onveiligheid in het verkeer zichtbaar worden. De stoelen zijn voorzien van labels waar de leeftijd en het geslacht van het ongeval staan, net als de oorzaak van het ongeval.

Deel dit artikel