Nieuws

Waarom deze watertaxi Parijs de rug dreigt toe te keren

De Franse zakenman Alain Thebault dreigt met zijn watertaxiservice SeaBubbles te vertrekken uit Frankrijk. Volgens de ondernemer werkt de Franse bureaucratie zijn concept tegen. Zo is de volledig elektrische watertaxi nog steeds niet toegelaten op de rivier de Seine, terwijl daarvoor al meerdere verzoeken zijn gedaan.

"Als het te ingewikkeld wordt, gaan we naar een plek waar het makkelijker is”, zegt Thebault tegen ReutersVolgens de ondernemer zijn al vijf andere wereldsteden geïnteresseerd in het concept, dat ontwikkeld werd door de Zweedse oud-wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal. De SeaBubble is een volledig elektrisch aangedreven draagvleugelboot voor vijf personen, inclusief bestuurder.


De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, gaf in juni al aan het een goed idee te vinden om het prototype van SeaBubbles op de rivier de Seine toe te laten. Maar daarvoor moet de snelheidslimiet wel worden verhoogd: de watertaxi heeft namelijk een snelheid van 50 kilometer per uur nodig om uit het water te komen en zo energie te besparen. Tot nu toe zijn verzoeken om de limiet van 22 km/uur te verhogen echter afgewezen.

 

Volgens Thebault duurde het een maand voordat de advocaten het bedrijf geregistreerd konden krijgen en twee maanden om twee auto’s te leasen. In de tijd dat Emanuel Macron nog minister van Economische Zaken was en een start-up-natie van Frankrijk wilde maken, verwelkomde hij het idee van SeaBubbles. Als president van Frankrijk onthoudt hij zich van commentaar.


Lees ook: SeaBubbles als groene watertaxi? (Bron: OV-Magazine)

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven