Nieuws

Opdracht knooppunt BleiZo verstrekt

Opdracht knooppunt BleiZo naar Arcadis en MSVA Arcadis en Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) zijn aangesteld voor het ontwerp en de uitvoeringsbegeleiding van het vervoersknooppunt Bleizo. Het nieuwe knooppunt op het traject tussen Bleiswijk en Zoetermeer voorziet onder meer in een NS-station en een halte voor de Oosterheemlijn boven de A12 en het spoor.

Opdracht knooppunt BleiZo verstrekt

Voetgangers- en fietsbrug


De eyecatcher is de zogenaamde ‘Laan op BleiZo’, een voetgangers- en fietsbrug over de A12 en het spoor. Deze brug is tevens de traverse van het nieuwe station en vormt de toegang van een nieuwe halte van de Oosterheemlijn.


Duurzame vervoersknoop


Het knooppunt ligt op een locatie waar twee typen landschappen samen komen, dat van de glastuinbouw en een ‘vrijetijdslandschap’ met grootschalige recreatieve functies. Bleizo krijgt een duurzaam karakter, zeggen Arcadis en MVSA. “In het plan is veel aandacht voor de ecologische waarde van het gebied en in het ontwerp zijn de duurzame elementen terug te vinden in de verschillende onderdelen van de vervoersknoop. Er is zoveel als mogelijk gewerkt met duurzame materialen die eenvoudig verkrijgbaar zijn.”


P+R


Aan beide zijden van het station komen P+R-voorzieningen. Verder krijgt het knooppunt bushaltes voor lokale tot bovenregionale lijnen, faciliteiten voor fietsparkeren en transferhallen voor het overstappen tussen de verschillende vervoersmiddelen.

Bron: Architectenweb

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Deel dit artikel