Nieuws

Weggebruiker test ledverlichting in Z-Holland

Weggebruiker test ledverlichting Z-Holland Zuid-Holland vraagt weggebruikers naar hun mening over de zes soorten ledverlichting langs de N228 tussen Gouda en Haastrecht. Weggebruikers kunnen een enquête invullen op www.zuid-holland.nl/led. Samen met technisch onderzoek moet de enquête uitwijzen welke verlichting het meest geschikt is.

Weggebruiker test ledverlichting in Z-Holland


Enquête en technisch onderzoek


De huidige lampen en armaturen in de openbare verlichting zijn tijdelijk vervangen door zes soorten ledverlichting van verschillende leveranciers. Begin december wordt mede naar aanleiding van resultaten van de enquête en technisch onderzoek (naar onder andere het energieverbruik) bepaald welke soorten verlichting het meest geschikt zijn voor de provinciale wegen. In de woorden van gedeputeerde Ingrid de Bondt: \"Ledverlichting is goedkoper, energiezuiniger en beter voor het milieu. Dat is drie keer winst\".

Energiedoelstelling Zuid-Holland


De komende twaalf jaar wil de provincie 17 procent energie besparen op openbare verlichting langs provinciale wegen. Daarom neemt de provincie verschillende maatregelen, zoals deze proef met led-verlichting. De ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting maken het gebruik op steeds meer plaatsen mogelijk. Hierdoor wordt de openbare verlichting steeds duurzamer.

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/led.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven