Nieuws

Ruimte voor Lopen

Lopen is duurzaam, gezond én een oplossing voor een aantal maatschappelijke vraagstukken. Daarom richten het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Wandelnet en CROW samen met partners het platform Ruimte voor Lopen op.

Lopen is voor bijna iedereen toegankelijk en ontlust de verkeersdruk. Daarnaast legt lopen weinig beslag op de soms schaarse ruimte, zeker in binnensteden. Lopen is gezond en draagt bij aan stressreductie. Ruimte voor lopen is belangrijk en maakt de omgeving leefbaar. Loopvriendelijke gebieden zijn verblijfsvriendelijke gebieden. 

 

Om lopen te stimuleren en de potentie van lopen nog beter te benutten, nemen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Wandelnet, CROW en partners de stap op het Platform voor Ruimte op te richten. Dit platform, waar verschillende overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties bij zijn aangesloten, gaat op woensdag 9 oktober officieel van start! In een afwisselend uur hoort u meer over ambitie, doelen, partners en activiteiten.


Doe mee en sluit aan bij de Talkshow Ruimte voor Lopen, 9 oktober om 11:45, tijdens Walk21 - hét internationale voetgangersclngres  


Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven