Nieuws

Next Urban Mobility en NS starten pilot met zakelijke e-bike

Op station Amsterdam Zuid starten de NS en Next Urban Mobility een pilot met zakelijke e-bikes. Medewerkers van deelnemende bedrijven kunnen gereserveerde e-bikes gebruiken om van en naar het station te fietsen.

Aan de pilot nemen onder meer de bedrijven Vastgoedadviseur Colliers en NewCraft deel. De NS onderzoekt door middel van de pilot of zakelijk gebruik van de fiets voor het vervoer van en naar het station verder gestimuleerd kan worden.

35 e-bikes

Er komen 35 e-bikes te staan in de Strawinskylaan fietsenstalling op station Amsterdam Zuid. Om de e-bikes te reserveren maken werknemers van deelnemede bedrijven gebruik van de HUUB-app. De fietsen zijn herkenbaar aan een HUUB-sticker. Het gebruik van de e-bike kost 2 euro per uur met een maximum van 8 euro per vierentwintig uur. Samen met de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam werkt de NS aan meer en betere fietsservices op de Amsterdamse stations. 

Next Urban Mobility

Next Urban Mobility ontwikkelt, implementeert en beheert mobiliteitshubs voor de zakelijke- en de particuliere markt en is een initiatief van Pon Holdings B.V.

Deel dit artikel