Nieuws

Achmea roept medewerkers op telefoon links te laten liggen

Verzekeraar Achmea roept haar 14.000 medewerkers op de smartphone niet te gebruiken in het verkeer. Om de oproep kracht bij te zetten kunnen medewerkers het manifest 'Veilig Onderweg' ondertekenen.

Achmea roept de medewerkers op de telefoon in het verkeer niet te gebruiken en om hier bij collega's ook op te letten. Elly Ploumen, directeur Group Human Resources bij Achmea: “Achmea staat voor een veilige, gezonde en toekomstbestendige samenleving. Als toonaangevend verzekeraar willen wij het goede voorbeeld geven. We vinden het onaanvaardbaar dat we door het gebruik van de smartphone onszelf en anderen in gevaar brengen. Daarom gebruiken we onze telefoon tijdens het autorijden alleen handsfree, voor korte gesprekken en op een moment dat de verkeerssituatie dat toelaat. We laten ons zo min mogelijk afleiden. Tijdens het rijden voeren we dan ook geen lange of moeilijke telefoongesprekken en laten we onze smartphone met rust. Dus we appen niet, we mailen niet en we bellen kort en alleen als het echt niet anders kan. Op die manier dragen we bij aan een veiligere omgeving, zowel voor onszelf als voor anderen.”

Als onderdeel van het project heeft Achmea een VR-experience laten ontwikkelen waar de medewerkers gebruik van kunnen maken. De VR-app richt zich naast telefoongebruik op zaken zoals haast van en naar het werk en andere afleidingen.  

Manifest

Dit zijn de punten uit het manifest:

  • Ik doe mijn best om mijn mobiele telefoon niet te gebruiken als ik deelneem aan het verkeer.
  • Als het echt niet anders kan, gebruik ik mijn mobiele telefoon handsfree en probeer ik het gesprek kort te houden.
  • Ik moedig mijn collega’s aan om hun telefoon niet te gebruiken in het verkeer.
  • Ik maak mobielgebruik in het verkeer bespreekbaar in mijn team.
  • Ik heb er begrip voor dat collega’s zo goed mogelijk invulling proberen te geven aan dit manifest.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven