Nieuws

Valleilijn test versoepeling overstappen

Connexxion en NS willen verschillende reismogelijkheden op de Valleilijn testen. Op de website www.valleilijnproef.nl kunnen reizigers online deelnemen aan de pilot. Dit moet de overstap tussen de Connexxion-bus tussen Amersfoort en Ede-Wageningen en de treinen van NS vereenvoudigen. De pilot duurt een jaar.

Als reizigers niet meer hoeven in en uit te checken tussen de bus en de trein, maakt dat het reizen klantvriendelijker en gemakkelijker. De pilot bestaat uit drie verschillende proeven: kopen van e-tickets via de mobiel, reisregistratie met gps en achteraf betalen.

Pilot 1

De eerste pilot wordt in maart geïntroduceerd en gaat over het kopen van een e-ticket via de mobiel. In een app kan de reiziger zijn reis plannen en in één keer een ticket voor de hele reis kopen. Met een barcode kan vervolgens het stationspoortje worden geopend.

Pilot 2

Swipe&Go heet de tweede pilot, die in het tweede kwartaal van 2017 start. De reis wordt geregistreerd door middel van de gps-functie van de mobiel. Door de techniek van de reisregistratie te onderzoeken, kan daaraan eventueel later nog een betaalmogelijkheid worden gekoppeld.

Pilot 3

Achteraf betalen met de OV-chipkaart volgt in het derde kwartaal van 2017. Deze derde pilot test de mogelijkheid om achteraf een factuur te ontvangen, nadat de reis bepaald is. De reiziger hoeft alleen bij het begin- en eindpunt van de reis in en uit te checken.

 

In het vierde kwartaal worden pilot 2 & 3 vervolgens gekoppeld, waarmee de reiziger achteraf een factuur kan ontvangen zónder in of uit te checken.

 

Op de website www.valleilijnproef.nl kunnen reizigers online deelnemen aan de pilot.

Deel dit artikel