Nieuws

GVB gaat contantloos

Stadsvervoerder GVB is de overvallen in bussen beu en schaft contant betalen daarom af. Vanaf zondag 26 maart kunnen reizigers niet meer met contant geld betalen in bussen van GVB, in de loop van 2017 installeert de Amsterdamse vervoerder ook pinautomaten in de trams.

Aanleiding hiervoor is het grote aantal busovervallen dat vorig jaar heeft plaatsgevonden. "In februari 2016, na zes incidenten in drie maanden tijd waarbij busbestuurders werden bedreigd door overvallers, konden we niet anders dan onmiddellijk ingrijpen", aldus GVB-directeur Alexandra van Huffelen.

 

Met de uitfasering van contant geld in bussen en trams, wordt de rol van de OV-chipkaart enkel groter. Mocht een reiziger geen chipkaart hebben, dan kan een kaartje bij het verkooppunt aan de wal worden gekocht. Toeristen en incidentele reizigers kunnen met de pin of creditcard betalen.

Reizigersinformatie

Om de reiziger hierover te informeren, hangt in de bussen van GVB een plukfolder. Om goed om reis te gaan, is ook online extra informatie te vinden.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven