Nieuws

'Verhogen maximum- snelheid is geen stunt'

‘Verhogen maximumsnelheid is geen stunt’ MinisterSchultz ontkent stellig dat ze het verhogen van de maximumsnelheid als verkiezingsstunt heeft gebruikt. Oppositiepartijen plaatsten kritiek bij de manier waarop zij bekend maakte dat het experiment met het rijden van 130 kilometer per uur niet op vier maar op acht snelwegen wordt ingevoerd.

‘Verhogen maximum- snelheid is geen stunt’


Niet in goede aarde


De brief waarin de minister aankondigde niet alleen op delen van de A2, A6, A7 en A16, maar ook op delen van de A17, A32, A37 en A58 de proef te starten werd vrijdag om 23.58 uur naar de Kamer verstuurd. Zaterdagochtend stond het nieuws op de voorpagina van De Telegraaf en diezelfde dag trapte de VVD de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen af langs de A2, waar triomfantelijk een bord met 130 erop werd onthuld. Dit viel niet in goede aarde bij de oppositiepartijen. Ze wilden donderdag van de minister weten waarom de Kamer vrijdagavond laat pas geïnformeerd is, terwijl de campagneactiviteit op zaterdag al gepland stond.

Campagne


Schultz van Haegen hield vol dat het versturen van de brief volkomen losstond van de VVD-campagne. Dat het nieuws onder embargo aan De Telegraaf was gegund, gaf ze grif toe. Ze wilde hiermee regie houden over hoe zaken naar buiten komen. De proef, die zo’n miljoen euro kost, duurt minimaal een halfjaar en maximaal twee jaar. Schultz van Haegen beloofde om voor 1 maart een nulmeting uit te voeren, zodat na afloop geëvalueerd kan worden wat de gevolgen zijn van het verhogen van de maximumsnelheid.
 

Bron: Verkeerspro

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven