Nieuws

Regio Rotterdam, Haaglanden en Rijnland introduceren ov-probeerpas

Om werknemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het openbaar vervoer introduceert de regio Rotterdam, Haaglanden en Rijnland samen met de Verkeersonderneming de ov-probeerpas. Met de pas kunnen werknemers gebruikmaken van 2 x 4 weken kosteloos openbaar vervoer.

De regeling is beschikbaar voor werknemers die momenteel drie dagen per week met de aut onaar het werk gaan. Voorwaarde is dat de werkgever zich heeft aangesloten bij een van de organiserende partijen. Voor de werknemer is dan het openbaar vervoer, met gebruik van de pas, helemaal gratis. Het doel is om medewerkers kennis te laten maken met het openbaar vervoer en ze wellicht te verleiden vaker met bus, tram of trein te reizen.

Succes

Bereikbaar Haaglanden en Rijnlanden heeft al ervaring met een ov-probeerpas. Deze actie werd vorig jaar voor geïntroduceerd, en met succes. In totaal dede n38 bedrijven mee en bijna 2000 medewerkers maakten gebruik van gratis openbaar vervoer. Van de deelnemers gaf 69% aan met het ov te blijven reizen. 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven